Start
IJsselmeer
Edam
Details
Contact
Foto's
Prijzen
Kalender
Waar is het?
Links

   
We hebben vlakbij Edam en ongeveer 25 km vanaf Amsterdam een prachtige 'kaakberg' te huur met drie verdiepingen, uitzicht over het typische Hollandse polderlandschap en het IJsselmeer, ongeveer 25 km ten noorden van Amsterdam .

We hebben tevens een klein appartement in de oude historische stad Edam, op de begane grond. Vlak bij het openbaar vervoer, dus handig als u geen auto heeft (zie link Edam).

U kunt in ons  (onafhankelijke) gastenboek online) lezen over ervaringen van andere gasten.

Over onze 'kaakberg aan het IJsselmeer


Het zwarte hoge gebouw naast ons huis is de kaakberg. 
 

Strandje                

Dit is een fantastische plek voor iedereen die van rust en de natuur houdt, maar tegelijkertijd dicht bij Amsterdam en vele andere interessante steden in Nederland wil verblijven. Als je terugkomt van je uitstapje naar de stad, kun je ontspannen op deze adembenemende mooie plek met alle luxe die je jezelf toewenst.
Kijk vooral bij de details!

Ideaal voor een vakantie. Een rustige plek als uitgangspunt om Noord Holland en Amsterdam te verkennen.

Achterzijde met de paarden van de buren

                                
Het huis is prachtig gelegen in het polderlandschap en aan de IJsselmeerdijk. Dichtbij Edam, een oud IJsselmeerstadje met bijzondere huizen en grachtjes.
De kaakberg ademt een persoonlijke sfeer en is van alle gemakken voorzien.                 Kijk of er nog plek is
IJsselmeer

Er is een klein strandje aan de andere kant van de dijk, waar je kunt zonnebaden en zwemmen in het meer. Neem je picknickmand mee over de dijk en ga hier lekker ontbijten of barbecueŽn! 

Dit is een prachtig plekje om iets te vieren in alle privacy. Een heerlijke plek om te schrijven,  te lezen (boeken en tijdschriften zijn beschikbaar!) , maar wil je meer activiteit?
Er zijn talloze mogelijkheden voor wandelingen en  fietstochten. Je kunt een verrekijker meenemen om de vele vogels te bespieden.
Als je van paarden houdt, kun je 's avonds bij zonsondergang kijken naar de buurman die zijn paarden traint. 
In Edam ben je zo, er zijn een paar goede restaurants in de buurt en in Amsterdam ben je in een half uur. 


Fietsen langs de IJsselmeerdijk naar Edam of Hoorn


Edam

Naast Edam en Amsterdam zijn er erg veel interessante plaatsen in de buurt, zoals de historische vissersplaatsjes rond het meer, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, enz.
Je kunt dagtochtjes maken met de auto naar de Noordzee, de bollenvelden of Keukenhof waar je in April de tulpen in bloei kunt bewonderen.

Het is hier veilig en we hebben een goede parkeerplaats voor uw auto.

De eigenaren zijn goede gastheren, die u graag tips geven over dagtochten, restaurants, cultureel en/of historisch interessante plaatsen om te bezoeken, voorstellingen en shows enz.( zij zijn beiden werkzaam in het theater).  

NB
Het is hier erg rustig, maar we wonen naast de boer. Daarom hoort u 's ochtends (5.30) en 's middags (5.30)soms de melkmachine, het ligt eraan welke wei hij voor de koeien gebruikt. Dat kan dichterbij zijn of zo ver weg dat je niets hoort. Wij horen het niet meer, want we zijn  er aan gewend. Het betekent ook dat honden helaas niet los kunnen lopen op ons terrein.