Start
Omhoog/Up


 

 
  2005 april   2003 Oktober  

In 2003 besloten we om onze oude schuur af te breken en een nieuwe te bouwen met  drie verdiepingen. Dit alles in de stijl van een zogenaamde 'kaakberg' *. 
Het is in April 2004 in gebruik genomen en in 2014 hebben we een tweede slaapkamer gemaakt beneden.

Hier kunt u een foto van ons huis zien halverwege de bouw. Op deze foto kunt u echter heel goed de locatie van het huis, de dijk en het strandje aan het IJsselmeer zien.  Als je over de dijk klimt, kun je heerlijk zonnen, zwemmen en lange wandelingen maken.

Foto's van het huis. Het witte huis is ons huis.  Het hoge zwarte gebouw is de Kaakberg).

    Artikel uit de Living  

* Oude hooibergen met rieten kap zijn thans eigenlijk alleen nog te vinden in Overijssel, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht, en Zuid-Holland.  We kennen de hooiberg met één roede (paal) tot en met vijf en heel soms wel zes palen.
Verder is er onderscheid op de indeling van de berg. Het hooi kan vanaf de bodem worden opgeslagen, (de gewone kapberg), of bovenop een verhoging (de tasvloer). 
De kaakberg tref je alleen aan in Waterland, is totaal afgetimmerd met hout. Onze kaakberg is afgetimmerd met ceder en zwart geschilderd.
Er zit geen rietendak op, maar een Oudhollands pannendak. En er zit geen hooi in, maar een prachtig appartement (het 'grote' appartement)

De KAAKBERG                  

 
Slaapkamer tweede verdieping Woonkamer eerste verdieping  
Woonkamer met (sofa) bedden Sauna

  

 Badkamer tweede verdieping Uitzicht slaapkamer boven
    
Uitzicht achter met trap naar entree achter    

  Slaapkamer beneden
  Slaapkamer beneden
In de slaapkamer beneden
Detail Makkumer aardewerk