House rules

ALGEMEEN 1. De Kaakberg wordt professioneel gereinigd voordat u komt. We hanteren de Coronaregels, zoals deze in Nederland gelden. Zie extra pagina FAQ.

 2. Wilt u dat de woning tussendoor extra schoongemaakt wordt, dan kunnen wij dat voor u regelen. De kosten zijn 100 euro.

 3. U hebt meerdere sleutels: één voor de voordeur, één voor de sauna, voor de deur op de eerste verdieping, één voor de kleine (fietsen) schuur voor en een klein sleuteltje voor de fietssloten. Vergeet alstublieft niet om ze terug te hangen op het kapstokje in de hal, als u weggaat. Neem ze mee als u weg bent, ook als u iets ophaalt bij uw auto. De voordeur vergrendelt zichzelf achter u. Vraag een extra bos, als u separaat sleutels nodig heeft.
  VERGEET NIET DE SLEUTELS TERUG TE GEVEN, VOOR UW VERTREK!

 4. Als u nog iets moet betalen, doe dit dan op de dag van aankomst of de dag erna.

 5. De terrassen boven en beneden achter de Kaakberg, de spa, sauna zijn privé voor u. De wasruimte wordt met ons gedeeld.

 6. Verplaats de meubels en bedden alstublieft niet. Wij zetten op uw verzoek de bedden uit of bij elkaar. Graag bij boeking aangeven, wat u wilt.

 7. Houten vloeren: de vloeren in de Kaakberg zijn van onbehandeld eikenhout. Als u iets laat vallen a.u.b. meteen schoonmaken of opnemen. Gebruik boven de badmat in de badkamer en neem eventueel gemorst water na gebruik van bad of douche met een doekje op. Schuif tijdens het douchen de glazen wand om de houten vloer te beschermen. Bedankt!

 8. Parkeer de auto aan de zijkant of op een manier die andere auto's gemakkelijk uittrekken.

 9. Als u vragen of verzoeken hebt of advies nodig hebt over activiteiten in de buurt, openbaar vervoer of andere zaken, aarzel dan niet en stel ze aan ons.

 10. Roken is niet toegestaan in de Kaakberg. Er is een boete van 250 Euro, als het toch gebeurt, omdat wij extra moeten luchten, reinigen of wellicht gasten na u moeten compenseren. Leeg a.u.b. de asbakken buiten, niet binnen in de vuilnisbak, maar in de grijze bak achter het schuurtje voor.

 11. Op de terrassen of in de tuin graag een asbak gebruiken. Als deze er niet staat, vraagt u dat dan even aan ons.

 12. Respecteer de rust en schoonheid van de omgeving. Neem altijd uw afval mee als u op het strandje bent geweest. Alstublieft geen luide muziek buiten.


DUURZAAMHEID en AFVALVERWERKING 1. We maken gebruik van zonnepanelen voor de electriciteit, een zuinige HRketel, thermostaatkranen en scheiden het afval volgens de richtlijnen van de Gemeente Edam-Volendam. De afvalbakken staan achter het schuurtje voor. (zie ook punt 3. VOOR VERTREK). In verband met de hygiëne (fruitvliegjes, stank) hebben we geen aparte 'groen' afvalbak boven in de keuken. Als u dat wenst, kunnen we u grote recyclebare papieren zakken geven om deze te vullen en zelf in de groenbak te gooien.

 2. We verzoeken u vriendelijk om mee te werken aan het besparen van energie en water. Zie ook kopje SPA.

 3. U mag, indien beschikbaar, gekweekte kruiden en groente uit de moestuin komen plukken (vraag ons even) en we geven u verse eitjes van de kippen, eveneens indien beschikbaar. Alles wordt biologisch verbouwd, we gebruiken geen gif en ook de kippen krijgen biologisch voer. Voer ze niet bij, ze krijgen alles wat ze nodig hebben.

 4. We hebben Aquacell geïnstalleerd, wat betekent dat we calciumvrij water hebben. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van zeep, shampoo, vaatwasser en wasmachine. U zult ervaren dat het water erg zacht is en goed voor uw huid. Gebruik alstublieft slechts een paar druppels zeep en shampoo; gebruik slechts 20 gram poeder of een half blokje in de vaatwasser. We besparen wasmiddel, energie en water. Het water is erg goed om te drinken.


HORREN 1. De horren zijn erg kwetsbaar, daarom verzoeken wij u extra op te letten, vooral met wind

 2. Regel 1: ramen open, horren gebruiken. Regel 2: ramen dicht, horren niet gebruiken, gaarne goed terugschuiven. Vraag naar, of lees de gebruiksaanwijzing hoe de deuren, ramen en horren te openen en te sluiten in de verschillende ruimtes

 3. Omdat we naast het meer en op het platteland wonen, kunnen er soms muggen en vliegen zijn. Bij bepaalde wind en warm weer kan het gebeuren dat er veel IJsselmeervliegjes over de dijk komen. Gebruik daarom altijd de horren in huis, maar open alleen de ramen en horren die niet op de wind staan. Laat geen deuren open staan, vooral 's nachts past u op met veel licht binnen. We hebben ook klamboes voor het geval u er een wilt.


SPA en SAUNA 1. Lees a.u.b. de instructies van de Spa goed. Geen zonnebrand gebruiken of zeer goed douchen. Geen kinderen die niet zindelijk zijn in de spa, en oudere kinderen alleen onder toezicht (het is geen zwembadje)
  Gebruik de spa bij voorkeur niet langer dan een half uur per keer en sluit het deksel altijd wanneer u deze niet gebruikt om energie te besparen.


WASRUIMTE 1. Het gebruik van de wasmachine en droger voor witte en bonte was is inbegrepen. Wel graag goed de instructies lezen of ons even vragen. De wasmachine: We gebruiken speciaal gedoseerd wasmiddel en besparen energie en water. Het wasmiddel is al geïnstalleerd voor het normale programma (wit (WIT) en gekleurd wasgoed (BTW)). Kies Favorieten: WIT of BTW 60 of 40 graden C. Voor wol moet u zelf een wasmiddel meenemen en toevoegen in het grote bakje links.


LAKENS, HANDDOEKEN enz. 1. U krijgt schone lakens, kussenslopen, theedoeken en handdoeken enz. als u erom vraagt. Als u tussendoor meer of nieuwe nodig hebt, laat het ons weten. Beddengoed voor de slaapbanken wordt opgeborgen in de manden.

 2. Graag op het strandje alleen gekleurde badhanddoeken meenemen.

 3. Het is niet toegestaan om uw haar te verven, omdat wij deze vlekken niet meer uit de handdoeken kunnen krijgen.

 4. Als er iets niet meer aanwezig is in de badkamer (zeep, shampoo etc.) of iets speciaal nodig heeft, vraagt u het ons gerust.


KEUKEN 1. Gebruik tijdens het koken de afzuigkap. De gehele Kaakberg is beveiligd met brandmelders en die kunnen afgaan als u dat niet doet. Wees voorzichtig met hete potten op het aanrecht en de tafel.

 2. Koffiezetapparaat: deksel openen, helemaal naar rechts. Koffie in papieren filter in de filterhouder. Water in reservoir (nooit boven max.) Deksel naar het midden draaien (stip) en inschakelen. De filterhouder kan worden verwijderd om de filterhouder te reinigen en het gebruikte filter weg te gooien.

 3. Er is wat suiker, koffie en thee voor u voor aankomst. We hebben ook een Senseo, maar u moet u eigen ‘pads’ meenemen. Soms liggen er nog wat in de kast.

 4. De instructies voor de vaatwasser en magnetron liggen in de kast.


HOND/KAT 1. Als u een hond meeneemt, let er dan op dat alleen goed opgevoede honden welkom zijn. Houd u alstublieft aan de regels. Laat ze niet op het meubilair of bedden zitten en maak ze schoon voordat ze naar boven komen. Laat een hond bij voorkeur niet alleen thuis of laat hem in een bench. Let op de sloot bij uw tuin. Het gebeurt nogal eens dat een hond in de modderige sloot belandt en dat is geen pretje. Mocht het toch gebeuren, vraag ons dan de tuinslang om hem/haar schoon te spuiten.

 2. We hebben zelf een kat (Fred) en hij is erg lief. Maar we verzoeken u hem niet binnen te laten, omdat er gasten na u kunnen komen, die allergisch voor katten zijn. Daarom laten we bij voorkeur geen katten toe, tenzij we een aantal dagen hebben om de Kaakberg extra te reinigen van kattenharen. Graag eerst met ons overleggen, wat er mogelijk is.


FIETSEN 1. Wij hebben 4 gratis fietsen voor de gasten. U kunt er meer huren in Edam.

 2. Zet de fiets altijd op slot, als u hem gebruikt buiten de Kaakberg,. In de schuur hoeft dat niet, maar doe wel altijd de schuur op slot.

 3. Laat ons weten als er iets met de fiets is, dan laten wij dat repareren.

 4. U kunt uw eigen fiets natuurlijk ook in de schuur neerzeten.


HET BUITENLEVEN 1. Omdat u logeert in een natuurgebied, zijn er dieren om u heen. Vogels, paarden, lammetjes, koeien en schapen, maar ook insecten. Belangrijk voor de natuur, maar soms lastig voor mensen. Daarom hebben we overal horren tegen muggen en vliegen en laten we regelmatig de gevels reinigen van spinnen. In augustus en september kan dat een uitdaging zijn. Laat ons weten, als wij u eventueel moeten helpen, als er onverhoopt toch een spinnetje is binnengeslopen.

 2. U mag overal wandelen op of onder de dijk, ook als er hekjes zijn. Maar let op de brandnetels en de schapenpoep op het paadje op de dijk.

 3. Het strandje ligt vol schelpen uit de voormailge Zuiderzee. Wij hebben wat waterschoenen of voor de gasten, of u kunt ze zelf meenemen.

 4. Let op, vanaf ongeveer april t/m oktober tussen 9 en 10 uur en 17:00 en 18:00 worden er op de dijk koeien van de ene wei naar de andere gebracht. Een mooi tafereel voor een foto, maar vervelend als je haast hebt. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen.

 5. Als u ’s nachts gestommel hoort: dit zijn de paarden van de buren. Soms hoor u ook geluiden uit het plafond. Dat zijn vogels onder de dakpannen. Het zijn geen ratten of muizen, dus maakt u zich geen zorgen:)


VOOR VERTREK 1. Wij verzoeken u vriendelijk om voordat u vertrekt een aantal dingen voor ons te doen, tenzij u heel vroeg moet vertrekken om bijvoorbeeld een vliegtuig te halen, dan doen we dat natuurlijk voor u.

 2. Wij verzoeken u vriendelijk de woning achter te laten in dezelfde staat als waarin u deze aantrof bij aankomst. Laat het ons weten als er iets kapot is.

 3. Doe de vuilniszak in de grijze bak buiten, naast de kleine zwarte schuur voor. Restafval en plastic mogen daar in (worden later gescheiden). Papier en karton graag bij de voordeur binnen neerleggen. Verzamel de lege flessen en doe ze in de grote verzamelbak waar ook de grijze bak staat. De groene bak: zie punt Duurzaamheid en Afvalvermerking

 4. Plaats de vuile vaat in de vaatwasser en zet hem aan.

 5. Verzamel de vuile handdoeken en theedoeken en leg ze in het bad of op de grond in de wasruimte. Laat de lakens en kussenslopen op het bed liggen als u weggaat. We halen ze op en verschonen de bedden.

 6. De schoonmaaksters komen om 11.00 uur. Laat het ons weten als u eerder wilt uitchecken. Ze hebben dan meer tijd om dingen klaar te maken voor de nieuwe gasten die om 15.00 uur arriveren.