Terug naar onze website Beschikbaarheid en direct boeken
Edam, het centrum en andere bijzondere wandelingen.

Edam, het centrum en andere bijzondere wandelingen.

In 2007 vierde Edam haar 650 jarig bestaan als 'stad'. De Edammer ronde kaas heeft Edam overal ter wereldberoemd gemaakt en wordt dan ook volop in Edam verkocht in het toeristische centrum. Nu ervaar je Edam niet meer als stad, maar als een mooi, authentiek plaatsje vol historie. 

U kunt in Edam op diverse plaatsen goed eten, maar ook wandelen. Maar ga dan vooral ook buiten het toeristische centrum ervaren, hoe mooi en stil het is en wat voor bijzondere plekken je kunt vinden. Hiervoor hebben wij een bijzondere wandeling samengesteld in Edam, die u kunt maken. U kunt hierover lezen op ons blog

U kunt naar Edam wandelen of fietsen vanaf de Kaakberg. Dat is ongeveer 5 km. 

 • Vanuit de Kaakberg kunt u op of onder de dijk wandelen naar Edam. 
  Ga vanuit de Kaakberg rechtsaf . Wilt u op de dijk wandelen, dan kunt u  direct naar boven klimmen òf via de trap (even eerst naar links om naar de trap te gaan en dan weer rechts richting Edam.  Het 
  Strandje: helaas is door de werkzaamheden van de dijkversterking het strandje minder  goed toegankelijk. We weten echter veel alternatieve plekken om te zwemmen.

 • We adviseren u om na veel regen laarzen te dragen, want het kan drassig zijn. Bij het schuurtje voor de Kaakberg staat een rekje met laarzen die u kunt gebruiken, maar is is waarschijnlijk fijner om uw eigen laarzen mee te nemen.

 • Het uitzicht is fenomenaal aan alle kanten. Na de bocht richting Edam, kunt u links de trap af en richting Strandbad.

 • Edam wandelen om daar wat te eten of te drinken. Of u loopt dan na de trap rechtsaf verder richting centrum Edam.

 • U kunt de hond meenemen.

Wilt u een langere wandeling? Dan steekt u bij de sluis (deze ziet u aan uw linkerkant) over het water en volgt dan de wandeling over de dijk, richting Volendam. 

Andere plaatsen of stadjes die interessant zijn in de buurt zijn: 

 • Volendam is erg toeristisch, maar de haven is levendig en charmant. In Volendam hoort paling eten er bij. De beste eet u bij Smit Bokkum (vraag maar aan iemand waar Smit Bokkum is), niet goedkoop, want paling wordt zeldzaam en mag niet veel bevist worden. Of u bestelt in een Volendams restaurant 'butter en eek' . Bijvoorbeeld in Spaander en ga dit zeker de schitterende koffiekamer vol schilderijen bekijken.

 • Broek in Waterland, een beeldschoon klein plaatsje met houten huizen met specifieke kleuren. Vanuit de N247  Edam - Amsterdam rechtsaf slaan en de auto neerzetten. 

 • Hoorn:  Bezoek de haven. U kunt hier ook het beeld vinden van de Scheepsjongens van Bontekoe.

 • Enkhuizen: Ook hier een beroemd beeld: het  jongetje met zijn vinger in de dijk. Geen waar verhaal, maar door het Amerikaanse kinderboek over Hans Brinker wereldberoemd geworden. Bent u met kinderen, bezoek dan vooral het buitenmuseum van het  Zuiderzeemuseum

 • Marken: U kunt, via de dijk (die begint bij Monnickendam), naar Marken rijden. Of u gaat met het bootje van Volendam naar Marken. Dwaal rond op Marken en ga vooral de kleine straatjes in. Koninginnedag is hier een feest met veel mensen die de traditionele dracht , met voor die dag oranje details, dragen. Wilt u een prachtige lange wandeling, neem dan de wandeling naar de vuurtoren. Vraag de weg bij de parkeerplaats.

 • Vanaf de Kaakberg kunt u diverse fietstochten maken, langs de dijk of de dorpen in . Wij hebben hier kaarten of kunnen iets voor u uitprinten.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag.

Gepubliceerd 24-08-2020 / Copyright © Country & Lake Luxury Kaakberg