Huisregels

Scroll down for English


ALGEMEEN 1. De Kaakberg wordt professioneel gereinigd voordat u komt. We hanteren de Coronaregels, zoals deze in Nederland gelden. Zie extra pagina FAQ.

 2. Wilt u dat de woning tussendoor extra schoongemaakt wordt, dan kunnen wij dat voor u regelen. De kosten zijn 100 euro.

 3. U hebt meerdere sleutels: één voor de voordeur, één voor de sauna, voor de deur op de eerste verdieping, één voor de kleine (fietsen) schuur voor en een klein sleuteltje voor de fietssloten. Vergeet alstublieft niet om ze terug te hangen op het kapstokje in de hal, als u weggaat. Neem ze mee als u weg bent, ook als u iets ophaalt bij uw auto. De voordeur vergrendelt zichzelf achter u. Vraag een extra bos, als u separaat sleutels nodig heeft.
  VERGEET NIET DE SLEUTELS TERUG TE GEVEN, VOOR UW VERTREK!

 4. Als u nog iets moet betalen, doe dit dan op de dag van aankomst of de dag erna.

 5. De terrassen boven en beneden achter de Kaakberg, de spa, sauna zijn privé voor u. De wasruimte wordt met ons gedeeld.

 6. Verplaats de meubels en bedden alstublieft niet. Wij zetten op uw verzoek de bedden uit of bij elkaar. Graag bij boeking aangeven, wat u wilt.

 7. Houten vloeren: de vloeren in de Kaakberg zijn van onbehandeld eikenhout. Als u iets laat vallen a.u.b. meteen schoonmaken of opnemen. Gebruik boven de badmat in de badkamer en neem eventueel gemorst water na gebruik van bad of douche met een doekje op. Schuif tijdens het douchen de glazen wand om de houten vloer te beschermen. Bedankt!

 8. Parkeer de auto aan de zijkant of op een manier die andere auto's gemakkelijk uittrekken.

 9. Als u vragen of verzoeken hebt of advies nodig hebt over activiteiten in de buurt, openbaar vervoer of andere zaken, aarzel dan niet en stel ze aan ons.

 10. Roken is niet toegestaan in de Kaakberg. Er is een boete van 250 Euro, als het toch gebeurt, omdat wij extra moeten luchten, reinigen of wellicht gasten na u moeten compenseren. Leeg a.u.b. de asbakken buiten, niet binnen in de vuilnisbak, maar in de grijze bak achter het schuurtje voor.

 11. Op de terrassen of in de tuin graag een asbak gebruiken. Als deze er niet staat, vraagt u dat dan even aan ons.

 12. Respecteer de rust en schoonheid van de omgeving. Neem altijd uw afval mee als u op het strandje bent geweest. Alstublieft geen luide muziek buiten.


DUURZAAMHEID en AFVALVERWERKING 1. We maken gebruik van zonnepanelen voor de electriciteit, een zuinige HRketel, thermostaatkranen en scheiden het afval volgens de richtlijnen van de Gemeente Edam-Volendam. De afvalbakken staan achter het schuurtje voor. (zie ook punt 3. VOOR VERTREK). In verband met de hygiëne (fruitvliegjes, stank) hebben we geen aparte 'groen' afvalbak boven in de keuken. Als u dat wenst, kunnen we u grote recyclebare papieren zakken geven om deze te vullen en zelf in de groenbak te gooien.

 2. We verzoeken u vriendelijk om mee te werken aan het besparen van energie en water. Zie ook kopje SPA.

 3. U mag, indien beschikbaar, gekweekte kruiden en groente uit de moestuin komen plukken (vraag ons even) en we geven u verse eitjes van de kippen, eveneens indien beschikbaar. Alles wordt biologisch verbouwd, we gebruiken geen gif en ook de kippen krijgen biologisch voer. Voer ze niet bij, ze krijgen alles wat ze nodig hebben.

 4. We hebben Aquacell geïnstalleerd, wat betekent dat we calciumvrij water hebben. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van zeep, shampoo, vaatwasser en wasmachine. U zult ervaren dat het water erg zacht is en goed voor uw huid. Gebruik alstublieft slechts een paar druppels zeep en shampoo; gebruik slechts 20 gram poeder of een half blokje in de vaatwasser. We besparen wasmiddel, energie en water. Het water is erg goed om te drinken.


HORREN 1. De horren zijn erg kwetsbaar, daarom verzoeken wij u extra op te letten, vooral met wind

 2. Regel 1: ramen open, horren gebruiken. Regel 2: ramen dicht, horren niet gebruiken, gaarne goed terugschuiven. Vraag naar, of lees de gebruiksaanwijzing hoe de deuren, ramen en horren te openen en te sluiten in de verschillende ruimtes

 3. Omdat we naast het meer en op het platteland wonen, kunnen er soms muggen en vliegen zijn. Bij bepaalde wind en warm weer kan het gebeuren dat er veel IJsselmeervliegjes over de dijk komen. Gebruik daarom altijd de horren in huis, maar open alleen de ramen en horren die niet op de wind staan. Laat geen deuren open staan, vooral 's nachts past u op met veel licht binnen. We hebben ook klamboes voor het geval u er een wilt.


SPA en SAUNA 1. Lees a.u.b. de instructies van de Spa goed. Geen zonnebrand gebruiken of zeer goed douchen. Geen kinderen die niet zindelijk zijn in de spa, en oudere kinderen alleen onder toezicht (het is geen zwembadje)
  Gebruik de spa bij voorkeur niet langer dan een half uur per keer en sluit het deksel altijd wanneer u deze niet gebruikt om energie te besparen.


WASRUIMTE 1. Het gebruik van de wasmachine en droger voor witte en bonte was is inbegrepen. Wel graag goed de instructies lezen of ons even vragen. De wasmachine: We gebruiken speciaal gedoseerd wasmiddel en besparen energie en water. Het wasmiddel is al geïnstalleerd voor het normale programma (wit (WIT) en gekleurd wasgoed (BTW)). Kies Favorieten: WIT of BTW 60 of 40 graden C. Voor wol moet u zelf een wasmiddel meenemen en toevoegen in het grote bakje links.


LAKENS, HANDDOEKEN enz. 1. U krijgt schone lakens, kussenslopen, theedoeken en handdoeken enz. als u erom vraagt. Als u tussendoor meer of nieuwe nodig hebt, laat het ons weten. Beddengoed voor de slaapbanken wordt opgeborgen in de manden.

 2. Graag op het strandje alleen gekleurde badhanddoeken meenemen.

 3. Het is niet toegestaan om uw haar te verven, omdat wij deze vlekken niet meer uit de handdoeken kunnen krijgen.

 4. Als er iets niet meer aanwezig is in de badkamer (zeep, shampoo etc.) of iets speciaal nodig heeft, vraagt u het ons gerust.


KEUKEN 1. Gebruik tijdens het koken de afzuigkap. De gehele Kaakberg is beveiligd met brandmelders en die kunnen afgaan als u dat niet doet. Wees voorzichtig met hete potten op het aanrecht en de tafel.

 2. Koffiezetapparaat: Senseo of filterkoffe, ze boekje.

 3. Er is wat suiker, koffie en thee voor u voor aankomst. We hebben ook een Senseo, maar u moet u eigen ‘pads’ meenemen. Soms liggen er nog wat in de kast.

 4. De instructies voor de vaatwasser en magnetron liggen in de kast.


HOND/KAT 1. Als u een hond meeneemt, let er dan op dat alleen goed opgevoede honden welkom zijn. Houd u alstublieft aan de regels. Laat ze niet op het meubilair of bedden zitten en maak ze schoon voordat ze naar boven komen. Laat een hond bij voorkeur niet alleen thuis of laat hem in een bench. Let op de sloot bij uw tuin. Het gebeurt nogal eens dat een hond in de modderige sloot belandt en dat is geen pretje. Mocht het toch gebeuren, vraag ons dan de tuinslang om hem/haar schoon te spuiten.

 2. We hebben zelf een Schapendoes (Jamie) en hij is erg lief en speels. Onze tuin en uw tuin zijn gescheiden door een hek.


FIETSEN 1. Wij hebben 4 gratis fietsen voor de gasten. U kunt er meer huren in Edam.

 2. Zet de fiets altijd op slot, als u hem gebruikt buiten de Kaakberg,. In de schuur hoeft dat niet, maar doe wel altijd de schuur op slot.

 3. Laat ons weten als er iets met de fiets is, dan laten wij dat repareren.

 4. U kunt uw eigen fiets natuurlijk ook in de schuur neerzeten.


HET BUITENLEVEN 1. Omdat u logeert in een natuurgebied, zijn er dieren om u heen. Vogels, paarden, lammetjes, koeien en schapen, maar ook insecten. Belangrijk voor de natuur, maar soms lastig voor mensen. Daarom hebben we overal horren tegen muggen en vliegen en laten we regelmatig de gevels reinigen van spinnen. In augustus en september kan dat een uitdaging zijn. Laat ons weten, als wij u eventueel moeten helpen, als er onverhoopt toch een spinnetje is binnengeslopen.

 2. Ze ook: Nieuws Dijkverzwaring.
  U mag overal wandelen op of onder de dijk, ook als er hekjes zijn. Maar let op de brandnetels en de schapenpoep op het paadje op de dijk.

 3. Het strandje ligt vol schelpen uit de voormalge Zuiderzee. Wij hebben wat waterschoenen of voor de gasten, of u kunt ze zelf meenemen.
  S\Het strandje: helaas is door de werkzaamheden van de dijkversterking het strandje minder toegankelijk. We weten echter veel alternative plekken om te zwemmen.

 4. Let op, vanaf ongeveer april t/m oktober tussen 9 en 10 uur en 17:00 en 18:00 worden er op de dijk koeien van de ene wei naar de andere gebracht. Een mooi tafereel voor een foto, maar vervelend als je haast hebt. Houd hier rekening mee als u bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen.

 5. Als u ’s nachts gestommel hoort: dit zijn de paarden van de buren. Soms hoor u ook geluiden uit het plafond. Dat zijn vogels onder de dakpannen. Het zijn geen ratten of muizen, dus maakt u zich geen zorgen:)


VOOR VERTREK 1. Wij verzoeken u vriendelijk om voordat u vertrekt een aantal dingen voor ons te doen, tenzij u heel vroeg moet vertrekken om bijvoorbeeld een vliegtuig te halen, dan doen we dat natuurlijk voor u.

 2. Wij verzoeken u vriendelijk de woning achter te laten in dezelfde staat als waarin u deze aantrof bij aankomst. Laat het ons weten als er iets kapot is.

 3. Doe de vuilniszak in de grijze bak buiten, naast de kleine zwarte schuur voor. Restafval en plastic mogen daar in (worden later gescheiden). Papier en karton graag bij de voordeur binnen neerleggen. Verzamel de lege flessen en doe ze in de grote verzamelbak waar ook de grijze bak staat. De groene bak: zie punt Duurzaamheid en Afvalverwerking

 4. Plaats de vuile vaat in de vaatwasser en zet hem aan.

 5. Verzamel de vuile handdoeken en theedoeken en leg ze in het bad of op de grond in de wasruimte. Laat de lakens en kussenslopen op het bed liggen als u weggaat. We halen ze op en verschonen de bedden.

 6. De schoonmaaksters komen om 11.00 uur. Laat het ons weten als u eerder wilt uitchecken. Ze hebben dan meer tijd om dingen klaar te maken voor de nieuwe gasten die om 15.00 uur arriveren.
HOUSE RULES GENERAL 1. The Kaakberg will be professionally cleaned before you come. We apply the Corona rules, as they apply in the Netherlands. See extra FAQ page.

 2. If you want the house to be cleaned extra in between, we can arrange that for you. The costs is 100 euro.

 3. You have several keys: one for the front door, one for the sauna, one for the door on the first floor, one for the small (bicycle) shed at the front and a small key for the bicycle locks. Please don't forget to put them back on the coat rack in the hall when you leave. Take them with you when you are away, even if you are picking up something from your car. The front door locks itself behind you. Request an extra bunch if you need separate keys.
  DON'T FORGET TO RETURN THE KEYS BEFORE YOU LEAVE!

 4. If you still have to pay something, do this on the day of arrival or the day after.

 5. The terraces upstairs and down behind the Kaakberg, the spa, sauna are private for you. The laundry room is shared with us.

 6. Please do not move the furniture and beds. We put the beds together or out at your request. Please indicate what you want when booking.

 7. Wooden floors: the floors in the Kaakberg are made of untreated oak. If you drop something, please clean or pick up immediately. Use the bath mat in bathroom upstairs and wipe up any spilled water after using a bath or shower with a cloth. While showering, slide the glass wall to protect the wooden floor. Thanks!

 8. Park the car on the side or in a way that other cars can easily pull out.

 9. If you have any questions, requests, or need advice on nearby activities, public transport, or other matters, don't hesitate to ask us.

 10. Smoking is not allowed in the Kaakberg. If it does happen, there is a fine of 250 Euro, because we have to airclean extra compensate guests after you. Please empty the ashtrays outside, not inside the garbage can, but in the gray bin behind the shed at the front.

 11. Please use an ashtray on the terraces or in the garden. If it is not there, please ask us

 12. Respect the tranquility and beauty of the environment. Always take your waste with you when you have been on the beach. Please no loud music outside.


SUSTAINABILITY and WASTE PROCESSING 1. We use solar panels for electricity, an efficient high-efficiency boiler, thermostatic valves and separate the waste according to the guidelines of the Municipality of Edam-Volendam. The waste bins are behind the shed in front. (see also point 3. BEFORE DEPARTURE). Due to hygiene (fruit flies, stench) we do not have a separate 'green' waste bin in the top of the kitchen. If you wish, we can give you large recyclable paper bags to fill and throw in the recycling bin yourself.

 2. We kindly request you to cooperate in saving energy and water. See also heading SPA.

 3. If available, you may come and pick cultivated herbs and vegetables from the kitchen garden (ask us) and we will give you fresh eggs from the chickens, also if available. Everything is grown organically, we do not use poison and the chickens also receive organic feed. Don't feed them, they'll get everything they need.

 4. We have installed Aquacell, which means we have calcium-free water. This has consequences for the use of soap, shampoo, dishwasher and washing machine. You will find that the water is very soft and good for your skin. Please only use a few drops of soap and shampoo; use only 20 grams of powder or half a cube in the dishwasher. We save detergent, energy and water. The water is very good for drinking.


THE INSECT SCREENS 1. The screens are very fragile, so we ask you to pay extra attention, especially with strong wind.

 2. Rule 1: open windows, use insect screens. Rule 2: close windows, do NOT use insect screens, please push back properly. Ask for or read the instructions on how to open and close the doors, windows and screens in the different areas.

 3. As we live next to the lake and in the countryside, there can sometimes be mosquitoes and flies. With certain wind and warm weather it can happen that many small flies come over the dike. Therefore always use the screens in the house, but only open the windows and screens that are not exposed to the wind. Do not leave doors open, especially at night look out with a lot of light inside. We also have mosquito nets in case you want one.


SPA and SAUNA 1. Please read the Spa instructions carefully. Do not use sunscreen or if you do, shower very well with soap. only potty trained children in the spa, and older children only under supervision (it is not a pool). , before entering the tub.
  Preferably do not use the spa for more than half an hour at a time and always close the lid when not in use to save energy.


LAUNDRY ROOM 1. Use of the washing machine and dryer for white and colored laundry is included. Please read the instructions carefully or ask us. The washing machine: We use specially detergent and save energy and water. The detergent is already installed for the FAVORITES.
  Select Favorites: choose WHITE or BTW (= colored) 60 or 40 degrees C. For wool and other programs you must bring your own detergent and add it in the large container on the left.


SHEETS, TOWELS etc. 1. You will be provided with clean sheets, pillow cases, tea towels and bath towels etc. if you ask for them. If you need more or new ones in between, let us know. Bed linen for the sofa beds is stored in the baskets.

 2. Please only bring the colored bath towels to the beach.

 3. It is not allowed to dye your hair, because we can remove these stains from the pillows and towels.

 4. If something is no longer present in the bathroom (soap, shampoo, etc.) or if you need something special, feel free to ask us.


KITCHEN 1. Use the extractor hood during cooking. The entire Kaakberg is secured with fire detectors and they can go off if you don't. Be careful with hot pots on the counter and table.

 2. Coffee machine: see the booklet.
 3. There is some sugar, coffee and tea for you before arrival. We also have a Senseo, but you must bring your own pads. Sometimes there are still some in the closet.

 4. The instructions for the dishwasher and microwave are in the cupboard.


DOG / CAT 1. If you are bringing a dog, please note that only well behaved dogs are welcome. Please obey the rules. Do not leave them on the furniture or beds and clean them before they come up. Preferably do not leave a dog at home alone or in a crate. Watch the ditch near your garden. It often happens that a dog ends up in a muddy ditch and that is no fun. Should it happen, ask us the garden hose to clean him / her.

 2. We have a dog (Jamie) ourselves and he is very sweet. Guest who are allergic to cats may come after you. That is why we prefer not to allow cats, unless we have a few days to extra clean the Kaakberg of cat hair. Please discuss with us first what is possible.


BIKES 1. We have 4 free bicycles for the guests. You can rent more in Edam.

 2. Always lock the bicycle when using it outside the Kaakberg. This is not necessary in the shed, but always lock the shed.

 3. Let us know if there is something wrong with the bike and we will have it fixed.

 4. You can of course also park your own bicycle in the shed.


THE OUTDOOR LIFE 1. Because you are staying in a nature reserve, there are animals around you. Birds, horses, lambs, cows and sheep, but also insects. Important for nature, but sometimes difficult for people. That is why we have screens everywhere against mosquitoes and flies and we regularly have the facades cleaned from spiders. This can be a challenge in August and September. Let us know if we have to help you if a spider has crept in.

 2. You may walk anywhere on or under the dike, even if there are fences. But watch out for the nettles and sheep poo on the path on the dike.

 3. The beach is full of shells from the former Zuiderzee. We have some water shoes or for the guests, or you can bring your own.

 4. Please note, from approximately April to October between 9 am and 10 am and 5 pm and 6 pm, cows are brought from one pasture to another on the dike. A nice scene for a photo, but annoying if you are in a hurry. Keep this in mind if you have to catch a plane, for example.

 5. If you hear thumping at night, these are the neighbors' horses. Sometimes you also hear sounds from the ceiling. Those are birds under the roof tiles. They are not rats or mice so don't worry :)


BEFORE DEPARTURE 1. We kindly request that you do some things for us before you leave unless you need to leave very early to catch a plane for example then we will of course do that for you.

 2. We kindly request you to leave the house in the same condition as you found it upon arrival. Please let us know if anything is broken.

 3. Place the garbage bag in the gray bin outside, next to the small black shed in front. Residual waste and plastic are allowed in there (to be separated later). Please put paper and cardboard inside at the front door. Collect the empty bottles and put them in the large collection bin where the gray bin is located. The green container: see point Sustainability and Disposal

 4. Place the dirty dishes in the dishwasher and switch it on.

 5. Gather the dirty towels and tea towels and put them in the bath or on the floor in the laundry room. Leave the sheets and pillowcases on the bed when you leave. We pick them up and change the beds.

 6. The cleaning ladies come at 11 am. Please let us know if you would like to check out earlier. They will then have more time to prepare things for the new guests arriving at 3 pm.